FAQs

Ένα Ολοκληρωμένο, Αποτελεσματικό, Εύκολο στην Εκμάθηση, Σύστημα Αυτοάμυνας - Αυτοπροστασίας που απαντάει στις Προκλήσεις του Σήμερα (στα Εβραϊκά σημαίνει “μάχη επαφής”).
Ολοκληρωμένο Σύστημα Αυτοάμυνας :
Σημαίνει ένα σύνολο τεχνικών για να αντιμετωπίσουμε κάθε είδους κίνδυνο/επίθεση/απειλή με όπλο ή χωρίς όπλο.
(π.χ. κίνδυνο από επίθεση/χτυπήματα με χέρια/πόδια, μαχαίρι, stick, όπλο, κλπ.)
Σημαίνει ότι μπορεί να εφαρμοστεί παντού. Στο δρόμο, στο σπίτι, στο χώρο εργασίας, στο αυτοκίνητο, στο bar, σε κλειστό ή ανοιχτό , σε μικρό ή μεγάλο χώρο.
Σημαίνει ότι μπορεί να το μάθει και να εφαρμοστεί από τον καθένα, άνδρες και γυναίκες (ανεξάρτητα από την ηλικία τους), παιδιά .
Οι τεχνικές του Krav Maga διαφέρουν από αυτές των υπολοίπων πολεμικών τεχνών, επειδή, πρώτα και πάνω απ’ όλα, είναι μακράν πολύ πιο πρακτικές και εφαρμόσιμες σε αληθινές συνθήκες. Αυτή η λογική, αλλά και η γενική προσέγγιση του Krav Maga πηγάζουν από τη μοναδική διδακτική μεθοδολογία και το εκπαιδευτικό σύστημά του, τα οποία επιτρέπουν στον ασκούμενο να χρησιμοποιεί τα φυσικά του ένστικτα στην επιβίωση. 

Το Krav Maga απευθύνεται σε παιδιά, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Οι τεχνικές του είναι εύκολες στην εκμάθηση και στην εφαρμογή γιατί βασίζονται στις φυσικές κινήσεις και αντιδράσεις του ανθρώπινου σώματος και όχι σε μια τεχνητή κινησιολογία. Έχουν προέλθει από επιστημονική εργασία, έρευνα και εξέλιξη δεκαετιών έτσι ώστε να είναι απόλυτα λειτουργικές και συμπαγείς και να υπηρετούν το σκοπό τους απλά χωρίς τίποτα περιττό ή υπερβολικό.
Το Krav Maga απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν επιλέξει ως στάση ζωής να προστατεύουν την αξιοπρέπεια τους, τον εαυτό μας, την οικογένεια τους, τους αγαπημένους τους και τους συνανθρώπους μας.
Απευθύνεται σε αυτούς που έχουν επιλέξει στη ζωή τους να μην παίζουν το ρόλο του θύματος, σε αυτούς που δεν ανέχονται να βιώνουν οπουδήποτε μορφής ψυχολογικής, λεκτικής ή σωματικής βία.
Απευθύνεται στο μέσο άνθρωπο, δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα με ειδική σωματική διάπλαση ή φυσική κατάσταση. 

Γιατί με το Krav Maga μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας , την οικογένεια μας, τους αγαπημένους μας, τους συνανθρώπους μας σε περίπτωση που κινδυνεύουν ή δεχτούν κάποιας μορφής επίθεσης ή απειλή σε πραγματικές συνθήκες.
Με το Krav Maga μπορούμε να αποτρέψουμε και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του σήμερα. Οι συνθήκες στην χώρα μας έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Έχουν αυξηθεί οι δείκτες εγκληματικότητας. Για κάποιους υπάρχει η επιλογή να είναι θύματα. Για μας δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Επιλέγουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας, την οικογένεια μας, τους αγαπημένους μας, και τους συνανθρώπους μας. Είναι υποχρέωση και δικαίωμα μας.
Γιατί είναι εύκολο στην εκμάθηση, αποτελεσματικό και απευθύνετε τόσο σε πολίτες (άνδρες, γυναίκες, παιδιά) όσο και σε επαγγελματίες. 

Το χρονικό διάστημα που χρειάζεται κάποιος για να δει αποτελέσματα είναι μικρό. Εξαρτάται βέβαια από το πόσο συχνά εκπαιδεύετε κάποιος (π.χ. 2-3 φορές την εβδομάδα), το ταλέντο που μπορεί να διαθέτει και τη φυσική του ικανότητα. Μπορείτε να αφομοιώσετε τεχνικές, να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και ικανότητες να αντεπεξέλθετε σε διάφορες καταστάσεις μέσα σε ένα διάστημα από 6 έως 12 μήνες με τη σωστή εκπαίδευση, και μπορεί να διαρκέσει περίπου 3 χρόνια για να φτάσετε σε ένα προχωρημένο επίπεδο.

Η είναι η διεθνής ομοσπονδία Krav Maga Global είναι ο πιο εξειδικευμένος φορέας εκπαίδευσης και εξέλιξης του Krav Maga σε όλο τον κόσμο.Ιδρύθηκε το 2010 από τον Eyal Yanilov που υπηρετεί και ως πρόεδρος και επικεφαλής καθηγητής. Ο Eyal είναι ο μόνος άνθρωπος που κατέχει τόσο την υψηλότερη κατάταξη του Krav Maga που απένειμε ποτέ ο Grandmaster Imi όσο και το Δίπλωμα Αριστείας του ιδρυτή. Ο Eyal υπηρέτησε ως ο κοντινότερος βοηθός του Imi από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και επικεφαλής της επαγγελματικής επιτροπής από το 1987. Η KMG έχει υποκαταστήματα σε περισσότερες από 60 χώρες ανά τον κόσμο με επικεφαλής τους τοπικούς διευθυντές. Ο στόχος της Krav Maga Global είναι να εξαπλωθεί το Krav Maga σε όλο τον κόσμο, εκπληρώνοντας το όνειρο του ιδρυτή και να διατηρήσει υψηλής ποιότητας διδασκαλία μέσω των εκπαιδευτών του. Σήμερα η KRAV MAGA Global (KMG) έχει πάνω από 1000 εκπαιδευτές και δραστηριοποιείται σε πάνω από 60 χώρες.

(1974) Αρχίζει την ενασχόληση του με το KRAV MAGA κάτω από την προσωπική καθοδήγηση του IMI. Τα πρώτα χρόνια, έδειξε εξαιρετικό ταλέντο ως ασκούμενος , καθώς και ως εκπαιδευτής .
(1987) Διορίστηκε από τον Δάσκαλο IMI ως επικεφαλής της Επαγγελματικής Επιτροπής. Μαζί με τον IMI ο Εγιάλ έγραψε μια σειρά από βιβλία για τις αρχές του συστήματος KRAV MAGA σε προσβάσιμη μορφή , με στόχο τους πολίτες . Λίγο μετά , ως επικεφαλής της επαγγελματικής επιτροπής της ισραηλινής ομοσπονδίας KRAV MAGA , ο Εγιάλ δημιούργησε ένα νέο πρόγραμμα σπουδών για KRAV MAGA , και το μετέτρεψε σε ένα οργανωμένο , επίσημο σύστημα. Παράλληλα με τις προσπάθειες για να διαδώσει το KRAV MAGA στο ευρύ κοινό, ο Εγιάλ βρέθηκε επίσης να αναλαμβάνει προσωπικά την τεχνική κατάρτιση των αντιτρομοκρατικών μονάδων στο Ισραήλ .
(1997) Ο Δάσκαλος IMI απένειμε στον Εγιάλ τον υψηλότερο βαθμό Master Level 3 και το Δίπλωμα Αριστείας του Ιδρυτή.
(1998) Πεθαίνει ο Δάσκαλος IMI και ο Εγιάλ έχει αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη να συνεχίσει την ανάπτυξη και διάδοση του KRAV MAGA .
(2010) Το 2010 ίδρυσε την KMG - KRAV MAGA Global (KMG). Ο Εγιάλ συνεχίζει να εκπαιδεύει ανά τον κόσμο , και έχει δημιουργήσει μια μοναδική παγκοσμία υποδομή για τη διάδοση του συστήματος .
Με την αξιοποίηση δεκαετιών πρακτικής εμπειρίας σε όλο τον κόσμο , ο Εγιάλ Γιανίλοβ και η Krav Maga Global (KMG) είναι υπερήφανοι για την διατήρηση και την προώθηση της αυθεντικής πνευματικής, ηθικής και επαγγελματικής πορείας που περιγράφεται από τον ιδρυτή του KRAV MAGA του αείμνηστου Ίμι Σντε-Ορ. 

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να ασχοληθείτε με το KRAV MAGA στην Ελλάδα, σε πρώτη ανάγνωση έχετε να επιλέξετε από ένα πλήθος «σχολών» που παρουσιάζονται σαν ειδικοί. Είναι όμως αυτή η αλήθεια?
Θα πρέπει να κάνετε την δικιά σας έρευνα και να απαντήσετε σε κάποια πολύ βασικά ερωτήματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την σωστή επιλογή :

1) Ποιοι είναι οι πραγματικοί συνεχιστές των αρχών και τεχνικών του ιδρυτή του KRAV MAGA, Imi?
2) Ποιος είναι ο φορέας που χαράζει το δρόμο και ορίζει τα στάνταρτ του σύγχρονου KRAV MAGA?
3) Ποια σχολή/ομοσπονδία έχει στις τάξεις της τον εκπαιδευτή που κατέχει τόσο την υψηλότερη κατάταξη του Krav Maga (MASTER 3) που απένειμε ποτέ ο Ιδρυτής Imi όσο και το Δίπλωμα Αριστείας του ιδρυτή (Founder’s Diploma of Excellence)?.
4) Ποιος φορέας έχει στις τάξεις της τον εκπαιδευτή που γυμνάστηκε κάτω από την προσωπική καθοδήγηση και στη συνέχεια υπηρέτησε ως ο κοντινότερος βοηθός του Ιδρυτή Imi από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 για σχεδόν 20 χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής του Imi το 1998.
5) Ποιός εκπαιδευτής συνέγραψε μαζί με τον Ιδρυτή Imi το μοναδικό επίσημο εγχειρίδιο για τεχνικές KRAV MAGA (HOW TO DEFEND YOURSELF AGAINST ARMED ASSULT)?
6) Ποιος είναι ο εκπαιδευτής που ως επικεφαλής της επαγγελματικής επιτροπής της ισραηλινής ομοσπονδίας KRAV MAGA δημιούργησε ένα νέο πρόγραμμα σπουδών για το KRAV MAGA και το μετέτρεψε σε ένα οργανωμένο επίσημο σύστημα.
7) Ποιος είναι ο εκπαιδευτής που πρώτος ξεκίνησε την ανάπτυξη και προώθηση του KRAV MAGA στο εξωτερικό, έβγαλε το KRAV MAGA από το Ισραήλ και το έκανε ένα παγκόσμιο σύστημα?
8) Ποιάς σχολής/ομοσπονδίας τα πτυχία αναγνωρίζονται διεθνώς?

Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι η KRAV MAGA GLOBAL (KMG) και ο Πρόεδρος της και Επικεφαλής Εκπαιδευτής ο Έγιαλ Γιανίλοφ (Eyal Ynilov).  

Practitioner Levels (1-5)
Graduate Levels (1-5)
Expert Levels (1-5)
Master Levels (1-3)
Για τη μετάβαση από το ένα επίπεδο στο άλλο στα επίπεδα Practitioner και Graduate χρειάζεται περίπου μισός χρόνος συνεχούς εκπαίδευσης. Στα επίπεδα Expert χρειάζεστε περίπου από ένα έως τέσσερα χρόνια για να μεταβείτε από το ένα επίπεδο στο άλλο. 

To Krav Maga έχει αναπτυχθεί και δομηθεί έτσι ώστε να καλύπτει και τις ειδικές ανάγκες και απαιτήσεις των γυναικών.
Η διδασκαλία και οι τεχνικές του Krav Maga για τις γυναίκες χαρακτηρίζονται από την αποτελεσματικότητά τους, παρέχοντας την αναγκαία αυτοάμυνα κατά των βίαιων σεξουαλικών και εγκληματικών επιθέσεων.
Κατά την κατάρτιση των γυναικών, δίνεται έμφαση στο να αποκτήσουν την ικανότητά να μπορούν να καταπολεμήσουν και να αντιμετωπίσουν τις φυσικές προκλήσεις που απαιτούν δύναμη ή επιθετικότητα. Η ανάγκη για τις γυναίκες να αναπτύξουν ικανότητές μάχης είναι ιδιαίτερα έντονη αυτές τις μέρες, ώστε να μπορούν να νιώθουν περισσότερο ασφαλείς και ανεξάρτητες. Το Krav Maga για τα κορίτσια και τις γυναίκες ενισχύει την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, βάζοντας ένα τέλος στο άγχος.
Οι μέθοδοι κατάρτισης Krav Maga για τις γυναίκες με βάση την πολυετή μας εμπειρία, είναι αποτελεσματικές σε πολλές καταστάσεις της πραγματικής ζωής.
Εκτός από την τεχνική και τακτική εκπαίδευση, το Krav Maga αναπτύσει μια στάση που επιτρέπει την αποφασιστικότητα, επιμονή και την δυναμικότητα να γίνει μέρος, της φυσικής κατάστασης και του νου, της γυναίκας.
Μάθετε γρήγορα και διασκεδαστικά πρακτική αυτοάμυνα σχεδιασμένη ειδικά για τις ανάγκες των γυναικών. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να αναπτύσσει την αυτοπεποίθηση, να γυμνάζει το σώμα και να διδάσκει στρατηγικές και τεχνικές αντιμετώπισης απειλών και επιθέσεων.

• Επαγρύπνηση και αναγνώριση προβληματικών καταστάσεων
• Αποφυγή - διαφυγή
• Αντιμετώπιση παρενοχλήσεων
• Bullying
• Αντιμετώπιση απειλών
• Αντιμετώπιση επιθέσεων
• Αντιμετώπιση σεξουαλικών επιθέσεων
• Εισβολή στο σπίτι
• Αντιμετώπιση προβληματικών καταστάσεων στο δρόμο
• Αντιμετώπιση προβληματικών καταστάσεων στο αυτοκίνητο
• Αντιμετώπιση προβληματικών καταστάσεων στα μέσα μεταφοράς
• Αντιμετώπιση προβληματικών καταστάσεων στην εργασία
• Ενδοοικογενειακή βία
Οι μέθοδοι κατάρτισης Krav Maga για τις γυναίκες με βάση την πολυετή μας εμπειρία, είναι αποτελεσματικές σε πολλές καταστάσεις της πραγματικής ζωής.
Για τη συμμετοχή στο τμήμα δεν απαιτείται καμιά προηγούμενη εμπειρία.
https://krav-maga.com/blog/krav-maga-women/  

Ως γονείς έχουμε πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια των παιδιών μας, και την σωματική και πνευματική τους ενδυνάμωση. Τα προγράμματα της KMG για παιδιά κάνουν όλα τα παραπάνω πραγματικότητα.
Στο Ισραήλ, όπου δημιουργήθηκε και συνεχίζει να αναπτύσσεται το Krav Maga, τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν επιτυχώς διδάχτεί αυτή την τέχνη, για πάνω από τέσσερις δεκαετίες.
Η διδασκαλία του Krav Maga για παιδιά μπορεί να αρχίσει από πολύ μικρή ηλικία (5 ετών) και περιλαμβάνει ειδική εκπαίδευση, κατάρτιση και εργαλεία που ταιριάζει στην ηλικία και το περιβάλλον τους. Πολλές από τακτικές και τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση υλοποιούνται μέσα από παιχνίδι έτσι ώστε να είναι πιο ευχάριστες για τα παιδιά.
Τα παιδιά δεν τα βλέπουμε σαν μικρούς ενήλικες. Κατά την ανάπτυξη των προγραμμάτων κατάρτισης μας, του συστήματος βαθμολόγησης, του προγράμματος σπουδών, των μαθημάτων και των μεθόδων διδασκαλίας, έχουμε εξέτασει προσεκτικά τις μοναδικές ανάγκες των παιδιών και των εφήβων.
Αυτές τις μέρες, με τη βία σε άνοδο και τον εκφοβισμό (bullying) να γίνεται όλο και πιο συχνό φαινόμενο, τόσο το εκπαιδευτικό σύστημα όσο και οι γονείς αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διαχείριση της βίας που απευθύνεται σε παιδιά. Είναι σημαντικό οι νέοι άνθρωποι να αποκτούν δεξιότητες, ικανότητες, τεχνικές και τακτικές για μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απροσδόκητη αντιπαράθεση που τους επιβάλλεται.
Τα παιδιά είναι μια ειδική κατηγορία. Η έλλειψη εμπειρίας τους, η μικρή σωματική διάπλαση, η ανατομία τους και ο ευαίσθητος ψυχικός τους κόσμος, τα καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτα.
Η εκπαίδευση παιδιών στο Krav Maga είναι προσαρμοσμένη στην ηλικία τους, τη σωματική τους διάπλαση και το ψυχισμό τους. Στόχος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τις ικανότητες τους, να αναπτυχτούν κινησιολογικά, να ωριμάσουν ψυχονοητικά και να αναπτύξουν ειδικές δεξιότητες.
Η συμμέτοχη των παιδιών σε τμήματα παιδικού Krav Maga σε συνδυασμό με το ειδικά σχεδιασμένο περιεχόμενο της ύλης, αλλά και τον τρόπο διδασκαλίας, τα βοηθούν να κοινωνικοποιηθούν, να ξεπεράσουν φοβίες και ανασφάλειες και τελικά να αποκτήσουν αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση, αυτοέλεγχο και πειθαρχία ως απόλυτοι κυρίαρχοι του εαυτού τους.
Το Krav Maga ως σύστημα αυτοάμυνας θα δώσει στο παιδί τη δυνατότητα να μπορεί να αναγνωρίζει, αποφεύγει και αν είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζει, πιθανές απειλές και επιθέσεις που θα μπορούσαν να τραυματίσουν σοβαρά, ψυχικά και σωματικά το παιδί.
Το σημαντικότερο όλων, είναι ότι το παιδί θα αποκτήσει όλα όσα χρειάζεται για να μην είναι, ούτε να μοιάζει, με ένα ευάλωτο θύμα, αλλά με έναν δυνατό και σίγουρο αντίπαλο. Πάντα με γνώμονα την ψυχική ασφάλεια του παιδιού και με ιδιαίτερη φροντίδα στη λογική της μη βίας.
https://www.maxkravmaga.com/video/ultimate-anti-bullying-krav-maga-for-kids/ 

Αγαπητοί γονείς και παιδιά, ο εκφοβισμός (ή μπούλυινγκ, αγγλ. bullying) η σωματική και ψυχολογική κακοποίηση ή μείωση ασθενέστερων ατόμων ή ομάδων ανθρώπων και κυρίως των παιδιών, έχει λάβει τα τελευταία χρόνια ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην χώρα μας και μπορεί να συναντηθεί παντού, στο σχολείο στο δρόμο κλπ.
Σαν γονείς έχουμε σαν πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια των παιδιών μας,και την σωματική και πνευματική τους ενδυνάμωση. Τα προγράμματα της KMG για παιδιά κάνουν όλα τα παραπάνω πραγματικότητα.
Η Krav Maga Global έχει ασχοληθεί και αναλύσει σε βάθος το συγκεκριμένο φαινόμενο του bullying, και έχει καταλήξει σε τακτικές και τεχνικές, πολλές από τις οποίες υλοποιούνται μέσα από παιχνίδι έτσι ώστε να είναι πιο ευχάριστες για τα παιδιά, που απαντούν με επιτυχία σε αυτό το φαινόμενο της σύγχρονης κοινωνίας.
Τα παιδιά είναι μια ειδική κατηγορία. Η έλλειψη εμπειρίας τους, η μικρή σωματική διάπλαση, η ανατομία τους και ο ευαίσθητος ψυχικός τους κόσμος, τα καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτα.
Η εκπαίδευση παιδιών στο Krav Maga είναι προσαρμοσμένη στην ηλικία τους, τη σωματική τους διάπλαση και το ψυχισμό τους. Στόχος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τις ικανότητες τους, να αναπτυχτούν κινησιολογικά, να ωριμάσουν ψυχονοητικά και να αναπτύξουν ειδικές δεξιότητες.
Η συμμέτοχη των παιδιών σε τμήματα παιδικού Krav Maga σε συνδυασμό με το ειδικά σχεδιασμένο περιεχόμενο της ύλης, αλλά και τον τρόπο διδασκαλίας, τα βοηθούν να κοινωνικοποιηθούν, να ξεπεράσουν φοβίες και ανασφάλειες και τελικά να αποκτήσουν αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση, αυτοέλεγχο και πειθαρχία ως απόλυτοι κυρίαρχοι του εαυτού τους.
Το Krav Maga ως σύστημα αυτοάμυνας θα δώσει στο παιδί τη δυνατότητα να μπορεί να αναγνωρίζει, αποφεύγει και αν είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζει, πιθανές απειλές και επιθέσεις που θα μπορούσαν να τραυματίσουν σοβαρά, ψυχικά και σωματικά το παιδί.
Το σημαντικότερο όλων, είναι ότι το παιδί θα αποκτήσει όλα όσα χρειάζονται για να μην είναι, ούτε να μοιάζει, με ένα ευάλωτο θύμα, αλλά με έναν δυνατό και σίγουρο αντίπαλο.
Πάντα με γνώμονα την ψυχική ασφάλεια του παιδιού και με ιδιαίτερη φροντίδα στη λογική της μη βίας.
Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο επίσημο video της KMG
https://www.maxkravmaga.com/video/ultimate-anti-bullying-krav-maga-for-kids/
και επικοινωνήστε μαζί μας. 

Η εκπαίδευση στο Krav Maga είναι απολύτως ασφαλής. Στα πρώτα στάδια εκμάθησης δεν εμπεριέχονται απευθείας χτυπήματα στο ζευγάρι μας, παρά μόνο εικονικά. Όσο προχωράει η εκπαίδευση, η επαφή, είναι ελεγχόμενη και γίνεται με τη χρήση ειδικού προστατευτικού εξοπλισμού, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι το KRAV MAGA είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας που ανταποκρίνεται πλήρως στις σημερινές ανάγκες, στις σημερινές απειλές (π.χ. επίθεση με μαχαίρι κλπ.) σε αντίθεση με άλλες παραδοσιακές πολεμικές τέχνες (π.χ.Karate, Box, Jiu Jitsu κλπ.)
Το KRAV MAGA είναι μια τέχνη με αποκλειστικό σκοπό την αυτοπροστασία.
Το KRAV MAGA δεν είναι ανταγωνιστική τέχνη.
Δεν αγωνιζόμαστε με άλλους ανθρώπους στην ίδια κατηγορία κιλών ή το ίδιο φύλο, ούτε καν με ένα άτομο (μπορεί να είναι 2-3), σε συγκεκριμένο αγωνιστικό χώρο με σκοπό τη νίκη.
Προετοιμαζόμαστε για τη στιγμή που θα χρειαστεί να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και την οικογένεια μας, τους αγαπημένους.
Στόχος μας είναι σε περίπτωση που δεχτούμε επίθεση, να δώσουμε μάχη για να προστατευτούμε, να τελειώσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να απομακρυνθούμε από το σημείο .
Ο τρόπος σκέψης μας και προπόνησης είναι διαφορετικός από τις άλλες πολεμικές τέχνες.
Το KRAV MAGA είναι διαφορετικό, δεν αγωνιζόμαστε με αντίπαλο για το ποιος θα κερδίσει μετάλλιο, αγωνιζόμαστε για την ζωή μας.

Η KMG παραδίδει στους ενδιαφερόμενους ιδιαίτερα μαθήματα Krav Maga, είτε ατομικά, είτε με πολύ μικρό αριθμό συμμετεχόντων, φίλων ή και συγγενικών προσώπων όπως μπαμπάς με γιο ή κόρη ή και σε ολόκληρη οικογένεια. Για οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Η KMG είναι ανοιχτή και θετική σε μαθητές που επιθυμούν και έχουν τα προσόντα να πάρουν μέρος και να ολοκληρώσουν ένα GIC (General Instructor Course) σχολείο, και γιατί όχι να γίνουν μέλη του ξεχωριστού GIT (Global International Team), της επίλεκτης ομάδας διεθνών εκπαιδευτών.
(GIC) Η σχολή εκπαιδευτών (General Instructor Course – GIC) διαρκεί περισσότερες από 180 ώρες (23 ημέρες), αναπτύσσει τις ικανότητες των υποψηφίων εκπαιδευτών στο KRAV MAGA σε υψηλό επίπεδο, ενώ παράλληλα δίνει τα κατάλληλα εφόδια στην σωστή προπονητική και την αποτελεσματική μετάδοση των γνώσεων στους ασκούμενους. Η επιτυχής ολοκλήρωση της σχολής εξαρτάται από την εκπλήρωση συγκεκριμένων κριτηρίων φυσικών δεξιοτήτων, αλλά και ικανοτήτων διδασκαλίας στις εξετάσεις που διενεργούνται με το πέρας της φοίτησης. Εφόσον ο υποψήφιος επιτύχει του απονέμεται δίπλωμα και πιστοποίηση εκπαιδευτή της Krav Maga Global (KMG) με την έγκριση του Chief Instructor, Eyal Yanilov.
Η αποδοχή των υποψηφίων στην σχολή εκπαιδευτών, εξαρτάται και θα πρέπει να πληροί τις ακόλουθες ελάχιστες προϋποθέσεις: 
-Κατώτατο όριο ηλικίας: 23
-Δύο χρόνια εκπαίδευσης KRAV MAGA ή τέσσερα χρόνια σε μια άλλη πολεμική τέχνη, την πυγμαχία ή/και kick boxing κλπ.
-Καλή φυσική κατάσταση
-Λευκό ποινικό μητρώο
-Προσωπική συνέντευξη με τον περιφερειακό αντιπρόσωπο και αξιολόγηση των ικανοτήτων των ενδιαφερομένων. 

Η KMG είναι ανοιχτή σε συνεργασία με γυμναστήρια σε όλη την Ελλάδα υπό προϋποθέσεις, και παρέχει εναλλακτικές προτάσεις. Σε περίπτωση που είστε ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας.

Γιατί η KRAV MAGA GLOBAL (KMG) είναι ο πραγματικός συνεχιστής των αρχών και τεχνικών του Ιδρυτή του KRAV MAGA Imi Lichtenfeld, και είναι ο φορέας που χαράζει το δρόμο και ορίζει τα στάνταρτ του σύγχρονου KRAV MAGA.

Γιατί η KRAV MAGA GLOBAL (KMG) ιδρύθηκε από τον Eyal Yanilov (Έγιαλ Γιανίλοφ) ο οποίος υπηρετεί σε αυτήν σαν πρόεδρος και επικεφαλής εκπαιδευτής και είναι αυτός που κατέχει την υψηλότερη κατάταξη του KRAV MAGA (Master 3) που απένειμε ποτέ ο Grand Master Imi, όσο και το Δίπλωμα Αριστείας του Ιδρυτή (Founder’s Diploma of Excellence). Ο Έγιαλ άρχισε την ενασχόληση του με το KRAV MAGA το 1974 με τον Eli Avikzar (έναν από τους κορυφαίους εκπαιδευτές της εποχής) και άμεσα συνέχισε κάτω από την προσωπική καθοδήγηση του Ιδρυτή Imi. Ο Έγιαλ επέδειξε εξαιρετικό ταλέντο ως μαθητής και αργότερα ως εκπαιδευτής. Υπηρέτησε ως ο κοντινότερος βοηθός του Ιδρυτή Imi από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 για σχεδόν 20 χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής του Imi το 1998.

Γιατί ο Έγιαλ είναι ο εκπαιδευτής που συνέγραψε μαζί με τον Ιδρυτή Imi το μοναδικό επίσημο εγχειρίδιο για τεχνικές KRAV MAGA (HOW TO DEFEND YOURSELF AGAINST ARMED ASSULT), είναι αυτός που ως επικεφαλής της επαγγελματικής επιτροπής της ισραηλινής ομοσπονδίας KRAV MAGA δημιούργησε ένα νέο πρόγραμμα σπουδών για το KRAV MAGA, και το μετέτρεψε σε ένα οργανωμένο επίσημο σύστημα. Ο Έγιαλ είναι ο πρώτος που ξεκίνησε την ανάπτυξη και προώθηση του KRAV MAGA στο εξωτερικό, έβγαλε το KRAV MAGA από το Ισραήλ και το έκανε ένα παγκόσμιο σύστημα.

Γιατί η KRAV MAGA GLOBAL (KMG) με επικεφαλής τον ‘Εγιαλ Γιανίλοφ συνεχίζει να καθορίζει τα στάνταρτ του KRAV MAGA διεθνώς, έχει παγκόσμια αναγνώριση, δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο, και τα πτυχία της αναγνωρίζονται διεθνώς.

Γιατί μέσω της KRAV MAGA GLOBAL (KMG) θα θωρακιστούμε τόσο πνευματικά όσο και σωματικά και θα μάθουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας , την οικογένεια μας, τους αγαπημένους μας, τους συνανθρώπους μας σε περίπτωση που κινδυνεύουν ή δεχτούν κάποιας μορφής επίθεσης ή απειλής σε πραγματικές συνθήκες.

Γιατί οι τεχνικές της KRAV MAGA GLOBAL (KMG) είναι εύκολες στην εκμάθηση, απευθύνονται τόσο σε πολίτες (άνδρες, γυναίκες, παιδιά) όσο και σε επαγγελματίες, και μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις και τους κινδύνους του σήμερα.

Ναι μπορείτε να παρακολουθήσετε, και αν επιθυμείτε να συμμετέχετε σε ένα μάθημα εντελώς δωρεάν. Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε μια συνάντηση.