Εκπαίδευση Παιδιών


Αγαπητοί γονείς και παιδιά, ο εκφοβισμός (ή μπούλυινγκ, αγγλ. bullying) η σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση ή μείωση ασθενέστερων ατόμων ή ομάδων όπως τα παιδιά, έχει λάβει τα τελευταία χρόνια ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην χώρα μας και μπορεί να συναντηθεί παντού, στο σχολείο στο δρόμο κλπ.

Ως γονείς έχουμε σαν πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια των παιδιών μας, και την σωματική και πνευματική τους ενδυνάμωση. Τα προγράμματα της KMG για παιδιά κάνουν όλα τα παραπάνω πραγματικότητα.Στο Ισραήλ, όπου δημιουργήθηκε και συνεχίζει να αναπτύσσεται το Krav Maga, τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν επιτυχώς διδαχτεί αυτή την τέχνη για πάνω από τέσσερις δεκαετίες.

Η διδασκαλία του Krav Maga για παιδιά μπορεί να αρχίσει από πολύ μικρή ηλικία (5 ετών) και περιλαμβάνει ειδική εκπαίδευση, κατάρτιση και εργαλεία που ταιριάζει στην ηλικία και το περιβάλλον τους. Πολλές από τις τακτικές και τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση υλοποιούνται μέσα από παιχνίδι έτσι ώστε να είναι πιο ευχάριστες για τα παιδιά.Τα παιδιά δεν τα βλέπουμε σαν μικρούς ενήλικες. Κατά την ανάπτυξη των προγραμμάτων κατάρτισης μας, του συστήματος βαθμολόγησης, του προγράμματος σπουδών, των μαθημάτων και των μεθόδων διδασκαλίας, έχουμε εξετάσει προσεκτικά τις μοναδικές ανάγκες των παιδιών και των εφήβων.

Αυτές τις μέρες, με τη βία σε άνοδο και τον εκφοβισμό (bullying) να γίνεται όλο και πιο συχνό φαινόμενο, τόσο το εκπαιδευτικό σύστημα όσο και οι γονείς αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διαχείριση της βίας που απευθύνεται σε παιδιά. Είναι σημαντικό οι νέοι άνθρωποι να αποκτούν δεξιότητες, ικανότητες, τεχνικές και τακτικές για να μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απροσδόκητη, επικίνδυνη κατάσταση τους παρουσιαστεί.Τα παιδιά είναι μια ειδική κατηγορία. Η έλλειψη εμπειρίας τους, η μικρή σωματική διάπλαση, η ανατομία τους και ο ευαίσθητος ψυχικός τους κόσμος, τα καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτα.

Η εκπαίδευση παιδιών στο Krav Maga είναι προσαρμοσμένη στην ηλικία τους, τη σωματική τους διάπλαση και το ψυχισμό τους. Στόχος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τις ικανότητες τους, να αναπτυχτούν κινησιολογικά, να ωριμάσουν ψυχονοητικά και να αναπτύξουν ειδικές δεξιότητες.Η συμμέτοχη των παιδιών σε τμήματα παιδικού Krav Maga σε συνδυασμό με το ειδικά σχεδιασμένο περιεχόμενο της ύλης, αλλά και τον τρόπο διδασκαλίας, τα βοηθούν να κοινωνικοποιηθούν, να ξεπεράσουν φοβίες και ανασφάλειες και τελικά να αποκτήσουν αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση, αυτοέλεγχο και πειθαρχία ως απόλυτοι κυρίαρχοι του εαυτού τους.

Το Krav Maga ως σύστημα αυτοάμυνας θα δώσει στο παιδί τη δυνατότητα να μπορεί να αναγνωρίζει, αποφεύγει και αν είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζει, πιθανές απειλές και επιθέσεις που θα μπορούσαν να τραυματίσουν σοβαρά, ψυχικά και σωματικά το παιδί.Το σημαντικότερο όλων, είναι ότι το παιδί θα αποκτήσει όλα όσα χρειάζονται για να μην είναι, ούτε να μοιάζει, με ένα ευάλωτο θύμα, αλλά με έναν δυνατό και σίγουρο αντίπαλο.

Πάντα με γνώμονα την ψυχική ασφάλεια του παιδιού και με ιδιαίτερη φροντίδα στη λογική της μη βίας.